top of page
Mandala1

Hilde Serré

Hilde Serré.JPG

Vele jaren geleden werd gezondheid een belangrijk gegeven in mijn leven en ging ik op zoektocht naar alternatieve complementaire geneesmethodes. Mijn beroepsleven kreeg een wending waardoor ik in juni 2006 ontslag nam. Mijn interesse ging uit naar het spirituele, naar diepgang, naar bewustwording. Ik volgde korte cursussen: o.a. kaartleggen, astrologie, intuïtief mandalatekenen, regressie, klankschalen, intuïtieve ontwikkeling, healing, bloesemremedies, edelstenen, runen, ...

Op vraag van vrienden en kennissen ging ik hiermee aan de slag, maar gaandeweg merkte ik dat er ook een meer fundamentele kennis noodzakelijk was. In september 2006 startte ik de vierjarige opleiding voor integrale gezondheidszorg aan De Levensschool te Tongerlo.

Ter afronding van mijn opleiding maakte ik een thesis met als titel 'De mandala: de weerspiegeling van de ziel'. Hierin werd ik begeleid door mijn mentor Prof. Jef Vangenechten (een dierbare vriend die op 7 december 2015 van ons heen ging) die me wegwijs had gemaakt in de diepgaande symboliek van mandala's. De bijzondere waardering die ik door de jury voor dit proefstuk kreeg en het duwtje in de rug van mijn mentor, zette mij aan om het te herwerken tot een boek (gepubliceerd in december 2011) dat rijk is aan interessante informatie en tal van prachtige mandala's, praktijkvoorbeelden en een cd-rom bevat.
 
Na een intense studie van twee jaar, bleek de mandala een prachtig werkinstrument te zijn om te integreren in mijn praktijk als gezondheidsbegeleider. En om het met de woorden van gezondheidsexpert en schrijver Andreas Moritz te zeggen: 'Art is a healing instrument'. 

Werken met mandala's levert bijzondere inzichten en resultaten op bij mijn cliënten en cursisten. Ondertussen begon ik ook heel duidelijk het belang en de waarde van kindertekeningen op te merken. Wat is er mooier dan onze kinderen gelukkig te zien en hen te vrijwaren van gezondheidsproblemen van welke aard dan ook? Immers, kinderen tekenen signalen.

Gaandeweg begon ook mijn interesse in edelstenen grotere vormen aan te nemen. Mijn pad leek stilaan geplaveid te worden met zoveel verschillende kristallen en mineralen dat ik hun schittering niet meer kon of mocht ontwijken. Het grondig bestuderen van de mandala, met al zijn kleuren, vormen en symbolen, had ertoe bijgedragen dat ik ook de taal van de edelstenen vrij goed kon begrijpen. En zo groeide mijn interesse voor deze bijzondere elementen die de natuur ons schenkt uit tot nog één van mijn passies. 
Zelfs het kleinste detail in vorm, structuur en kleur van de edelsteen heeft iets te vertellen. 

​Kristallen hebben een rijke inhoud en vertellen mooie boodschappen. Edelstenen stralen een rachtige, zuivere energie uit en bieden tevens ondersteuning op spiritueel, mentaal, emotioneel en fysiek niveau. De boodschappen die ze te vertellen hebben en ik graag vertaal naar iedereen die daar behoefte aan heeft, bevatten nuttige tips en zetten ook de kwaliteiten in het licht. De bezieling van de steen, weerspiegelt ook de be-ziel-ing van de mens.

Readings met edelstenen mogen doen, is ook mijn intuïtie mogen gebruiken om de gepaste steen uit te kiezen: een zuivere en liefdevolle verbinding maken met mens en natuur!

Ik draag graag mijn steentje bij voor klein en groot, jong en oud, voor MMM.

Bij MMM mag je thuis-komen met je eigen-aardig-heden, zijn wie je echt bent en dat draagt MMM ook uit door liefdevol verbinden, ont-moeten, even-waardig-zijn, bezieling. Het zit hem vaak ook in de kleine dingen die iets in beweging zetten en uiteindelijk kleine of zelfs grote 'miracles' als gevolg kunnen hebben! Fijn, toch?


Ik kijk ernaar uit om een klein deeltje mogen bij te dragen in het grotere geheel.

Ik ben zelfstandig werkzaam in mijn praktijk LARIMAR.
www.larimar.be​​

bottom of page