top of page

Els Marcelis

2021 Els_edited.jpg

Els Marcelis (22-12-1971), bezielster van More Moving Miracles (MMM)

Mezelf voorstellen is ook MMM voorstellen. Mijn levenswandel is enigszins de weg naar het ontstaan van wat terug te vinden is op deze site. Ik ben een ietwat serieuze speelvogel met woorden en daden, geboren en getogen in Huizingen als jongste van zes van de clan Marcelis ofte Miracles. Als kind keek ik uit naar de Chiro en familiefeesten. Ik was nog geen 10 en al tante en vaak met kindjes bezig. De rest vond ik grauw en grijs. Mijn jeugd was geen rozengeur en maneschijn. Ik was verlegen, graag alleen, angstig en toch graag omringd door mensen. Als hooggevoelige ben ik nu ook nog graag alleen in het bos en toch ook graag onder de mensen. Klinkt contradictorisch, en toch 'logisch': het is me te doen om de liefde en verbondenheid die ik zie ontstaan tussen mensen. Van kleinsaf vroeg ik: "Waarom leef ik?" Het antwoord kreeg ik van ‘hierboven’ in stukjes, zeg maar brokken om u tegen te zeggen. Ik diende een en ander te beleven om me te herinneren van waar ik kwam. En be-leven zou ik! Leven, het meervoud van lef! Dat had ik te leren. Leven, leren, transformeren en doorgeven! Ik kon niet iets 'gewoon leren' uit een boek, ik moest voelen, ervaren, alle kanten ontdekken. Ik dacht er het mijne van, maar zei er zelden iets over. Het werd duidelijk. Het was om, datgene dat zuiver is op alle vlakken en ‘klopt’, te kunnen doorgeven.

De harde levenslessen die ik van jongsaf kreeg, werden wegwijzers. Mens-zijn in zijn totaliteit tussen mensen en 'walk your talk' zo goed als mogelijk, is in alles wat ik doe de rode draad. In mijn opleiding Lic. Germaanse Talen (EN, DE, ZW) en aanvullend Geschiedenis/filosofie (Duitsland) en in het verenigingsleven kon ik me laven aan de zin des levens. Op mijn 22ste leerde ik mijn man Erik kennen die tot op heden mijn veilige haven is en mijn steunpilaar. Na mijn studies stapte ik voor 'werkzekerheid’ in het bedrijfsleven. Begin jaren 2000 was de schade zo groot, dat ik niet anders kon dan begrijpen dat dit een boodschap voor me had. Ik ontdekte als taaie maar toch wel menselijke marketing manager door heel wat klachten de mirakels van zelfheling. Toen ik zoveel van mezelf had (weg)gegeven, dacht ik: laat ik maar eens iets voor mezelf doen :-)

Op mijn 33ste ging ik opnieuw studeren: massage, psychologie, de zin des levens, … al mijn stokpaardjes zag ik gebundeld in de 4-jarige opleiding gezondheidsbegeleider aan De Levensschool in Tongerlo. Een grote kentering! Begin 2006 moesten we na een ‘miskraam’ Sterre laten gaan. Eind 2007 kwam een mirakel van formaat eraan: onze Jesper! Alles begon op zijn plooi te vallen. Kwalen en ziektepatronen verdwenen stuk voor stuk door zeer bewust en positief met de zin ervan om te gaan. Niet altijd evident om studies, job en een klein ukkie te combineren, maar de verre ‘reizen’ naar de abdij van Tongerlo gaven zoveel rust en energie. Zo dankbaar dat ik er tot op heden nog steeds van mag genieten. Meteen na mijn studies kon ik er in 2009 aan de slag als assistent-docent voetreflexologie en later als hoofddocent. Als verlegen leerling durfde ik niet voor de klas te spreken. Maar als het ‘mijn ding’ was, dan verscheen plots een Els in haar ware essentie. In 2010 startte ik schoorvoetend een gezondheidspraktijk in bijberoep. Niet zozeer omdat ik dat zelf wou, maar door ‘iets’ gestuurd zoals vaak op belangrijke momenten. Sindsdien volgden bijscholingen om de toepassing ervan en zelfhulp door te geven (verdiepingsmodules voetreflexologie, Chinese geneeskunde, aromatherapie, EFT, kinesiologie, homeopathie, stoelmassage, massage met edelstenen, teaching by being, kinderwijze modules, jaaropleiding kindercoach, vrede met sterven, familieopstellingen, handanalyse op zielsniveau, jaaropleiding energetisch therapeut, … ) In 2012, na de doodgeboorte van onze Jetse, stapte ik na 18 jaar uit het bedrijfsleven om me volledig te richten op het begeleiden van mensen, groot en klein in tal van vormen: individuele sessies in mijn praktijk, in kinderkampen, in workshops thuis en in scholen, … Alles vanuit een totaalaanpak in functie van spirituele, mentale, emotionele en fysieke gezondheid.

Op mijn 44ste werd ik nog meer in de richting van ‘uitleggen en mannekes tekenen’ gedreven toen ik in NL was voor een verdieping in kindercoaching. Tja, je zielsopdracht daar kan je niet onderuit. De kinderen brachten me terug naar mijn innerlijk kind. Daar waar ik moest zijn. Na duizenden beelden waarin ik een rode draad zag doorheen mijn leven in al zijn aspecten wist ik, nu kan je je niet langer verschuilen en werd heel onrustig. Ik deed mee aan helende afstandsmeditaties in NL en in mei 2016 ontmoette ik de begeleider ervan, Petra Verhoef, aan wie ik alles over deze beelden durfde te vertellen. Ik durfde te spreken over mijn geloof in de wonderen der wereld, in een betere wereld en de dingen waar ik tegenaan liep. Ik had de link Marcelis / Miracles ‘uitgesproken’. Geen weg terug. Met haar steun begon ik alles in woorden en daden te gieten en de rust daalde neer. De juiste mensen hadden mijn pad al gekruist, nieuwe kwamen eraan. Ik durfde een klein groepje mensen hierover aan te spreken. Zij lagen voor en achter de schermen mee aan de basis van MMM. Op 27 november 2016 nodigde ik enkele mensen met groot miracles-gehalte uit op de eerste MMM-dag, the kick off. En moving it was, in alle betekenissen! Samen met zielenzussen begon ik de vzw verder vorm te geven. Deze zag officieel het levenslicht op 22 februari 2017. Ons doel is mensen samenbrengen: samen leven, leren, en doorgeven in de vorm van opleidingen, workshops, lezingen, bijeenkomsten, kampen, enz. overal in Vlaanderen, Nederland en waar we ook nog mogen belanden. En dan, dan is er niets mooier dan liefde en verbondenheid tussen mensen te zien ontstaan… we are all one !

​Hug from a love bug,
Els

Les Miracles - home (weebly.com)

bottom of page