top of page

Elfriede Maes

Elfriede.jpg

Mijn geboortedorp is Schoten, daar heb ik 24 jaar gewoond tot ik de liefde van mijn leven tegenkwam en me met hem en onze 3 kinderen gesetteld heb in Bornem. Gedurende 45 jaar was ik actief als verpleegkundige in de thuiszorg, op de nierdialyse en in een instelling voor mensen met een beperking.

Het nauw contact en de verbondenheid met de mensen heeft me jaren gedreven om dit werk met heel mijn hart en ziel uit te voeren.

De laatste jaren voelde ik weinig geluk bij het uitvoeren van mijn job en zocht ik meer diepgang in de dingen die ik deed. Het inzicht en de rede van mijn bestaan hier op aarde is er gekomen na mijn burn-out 4 jaar geleden.

De hobby’s en interesses die ik jaren aan de kant had geschoven zoals werken met etherische oliën en kruiden, tuinieren, schilderen, voetreflex werden extra belangrijk in mijn leven.

Toen ik bij MMM mijn eerste cursus ‘Energetisch werk’ volgde , ging mijn wereld open. Er volgden nog vele workshops en opleidingen zoals chakrahealing, quantum Touch, kinesiologie, allerlei workshops met etherische oliën, psychozone massage.

Om nog meer naar mijn klachten van mijn lichaam te luisteren volgde ik ook bij MMM een cursus voor voetreflex die gebaseerd was op de Germaanse geneeskunde. Dit was écht een eyeopener. Meer en meer werd het me duidelijk dat ik een andere weg wilde inslaan in mijn leven en dat heb ik ook gedaan door mijn zelfstandige praktijk BE FREE op te zetten . Door te luisteren naar mensen en mij met hen te verbinden ervaar ik een grote drijfkracht.

Vermits ik mij graag openstel voor verschillende vormen van creativiteit wilde ik ook graag mijn interesse in etherische oliën meer in het leven brengen. Enkele maanden geleden zocht men bij MMM een extra persoon om Ann te ondersteunen in haar workshops van etherische oliën en daar ging ik met een bang hart maar wel met een enorme gedrevenheid graag op in.

Ik ben heel dankbaar dat dit op mijn levenspad is gekomen en blij dat ik samen met Ann hiermee mensen mag inspireren. Ook ben ik dankbaar dat mensen met een tikkeltje onzekerheid de kans krijgen om van hun droom iets moois te maken.

Warme groet,

Elfriede

bottom of page