top of page
voetreflex1.jpg

Terug naar

Terug naar Opleidingen

Katrien Verstraete

katrien_edited.jpg

Ik ben Katrien Verstraete, gezondheidsbegeleider, mama van 2 kinderen, gehuwd, de 3de dochter van een gezin van 4. Ik had eigenlijk een jongen moeten zijn en ben dan maar ‘een halve’ geworden ;-).

Na het een en ander meegemaakt te hebben in mijn leven, wilde ik ‘wat anders’. Graag had ik sociologie gestudeerd, maar dat mocht ik niet van thuis, want ‘ik wilde toch niet altijd naar de problemen van een ander luisteren’, was de reden.

​In mijn zoektocht kwam ik de Levensschool in Tongerlo tegen. En door aan de Levensschool gestudeerd te hebben en een ‘andere’ visie op het Leven en de waarden van het Leven, te krijgen, besefte ik dat ik dat eigenlijk wel graag ‘naar de mensen luister’. Gek, hoe het even soms uitdraait, nietwaar?

Ik ben ook voetreflexologe en in mijn praktijk heb ik vaak heel diepgaande gesprekken. De opgedane kennis kunnen delen, de verbondenheid voelen tussen de mensen, een positieve visie kunnen aanbrengen, zijn mijn drijfveer om dit te blijven doen.

De kennis van de Levensschool zou, naar mijn bescheiden mening, als ‘algemene kennis’ in het traditionele onderwijs moeten gebracht worden. Iedere mens is uniek en daar zou best meer aandacht mogen krijgen.
MMM vertrekt vanuit een puurheid waar ieder zichzelf kan en mag zijn.

De creativiteit die in MMM zit is onwaarschijnlijk. De begeleiders zijn inspiratiebronnen. Ik vind het spannend om deel uit te maken van MMM.
In de toekomst zal ik waarschijnlijk lezingen geven over voeding of eventueel andere onderwerpen bij MMM.

Ik vind het fijn om mensen nieuwe dingen, andere visies aan te leren, zelf te experimenteren, zelf ook mijn grenzen te verleggen en toch met beide voeten stevig op de grond te blijven staan. Spiritualiteit, maar toegepast in het dagelijkse leven. Ik denk dat dat de band is die Els en ik hebben, hoe verschillend we ook zijn in persoonlijkheid en uitstraling.

MMM is er voor ‘een-ieder’ die op een bepaald moment de zoektocht naar de zin van het Leven begint.
Laten we elkaar daar allemaal in steunen met de ‘tools’ die we hebben. Met alle begeleiders bij MMM samen is dit een stevige ‘Toolbox’.

​Katrien

www.katrienverstraete.be

bottom of page